Tağşiş listesine giren peynir markasından konkordato kararı
Çökelek Üreticisi Muzaffer Gürler ve Kardeşleri Konkordato Başvurusunda Bulundu
Antalya ve İzmir’de çökelek işiyle tanınan ve “Çökelekçi Muzaffer” olarak bilinen Muzaffer Gürler ve kardeşlerinin şirketi Gürler Grup, yüksek faizler ve artan maliyetler nedeniyle zor günler yaşıyor.
Konkordato Talebi
Gürler Grup, 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Gürsüt şirketi iflasın eşiğine geldi. Gazeteci Erhan Gülenç’in haberine göre; Gürler Şirketler Grubu’nun kurucularından ve Tire Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, konkordato talebinde bulundu.
Mahkeme Geçici Mühlet Verdi
İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonrasında Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gürtepe Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, Progıda Süt Mamülleri ve Pazarlama Anonim Şirketi ve Kosat Gürler için mahkeme 31 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere geçici mühlet verdi.
Üç Kişilik Heyet İnceleme Yapacak
Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığını belirlemek amacıyla davacı şirketlere ve Gürler’e bağımsız denetçilerden oluşan geçici konkordato komiserleri atadı. Heyette Akademisyen Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç, Hukukçu Gülay AYDIN ve Gıda Yüksek Mühendisi Bengi Avun Hasırcı yer alıyor.
Komiser heyeti, Gürsüt’ün mali durumunu detaylı bir şekilde inceleyecek. Şirketin borçlarını ödeme imkanı bulunursa yeniden yapılandırma süreci başlayacak, aksi halde iflas kararı verilecek.
Gürler Grup, çok sayıda zincir markette satılan Gürsüt peynirinin de sahibi olup toplamda bin 800 kişiyi istihdam ediyor.
Tağşiş Skandalı
Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürünleri listesine girmişti. “Gürsüt Tam Yağlı Olgunlaştırılmış Tulum Peyniri-450 gram” ürününde yağ oranının düşük çıktığı belirtilmişti.
Şirket Yetkilisinden Açıklama
Kosat Gürler, Tarım Bakanlığı’na itiraz ederek, “İneğin memesinden ne çıkarsa onu peynir yapıyoruz” diyerek ürünlerinin kalitesine vurgu yapmıştı. Mevsimsel yağ ve protein farklılıklarının ürünlerine yansıdığını belirten Gürler, iddialara karşı çıkmıştı.