Kanye West’e eski asistanı Lauren Pisciotta’dan taciz davası

Lauren Pisciotta 2021 yılının Temmuz ayından Ekim 2022’ye kadar West’e çalıştı. Kıdem tazminatı konusunda 3 milyon dolar üzerinde anlaşmalarına karşın ünlü rapçinin hiçbir zaman bu tutarı ödemediğini belirten Pisciotta çalıştığı dönemde ondan sansasyonel videolar ve kısa mesajlar aldığını da öne sürdü.

Kanye West’in eski çalışanı Trevor Phillips de onu ayrımcılık ve tacizle suçlamıştı. Trevor Phillips, West’in siyahi personele beyaz çalışanlardan çok daha kötü davrandığını iddia etmişti.

Phillips yaptığı açıklamada, “Ders devam ederken bile Kanye West siyahi personele bağırıyor ve azarlıyordu. Fakat beyaz personele ses tonunu asla bu kadar yükseltmiyordu.” ifadelerini kullanmıştı.

Kanye West, fiziksel şiddetle tehdit etmek, sözlü tacizde bulunmak, kendisini Hitler’le kıyaslamak, öğrencilere ‘kafalarını tıraş edip kafeslere kilitlemek istediğini’ söylemek, bire bir otel odası toplantısı sırasında uygunsuz davranışlarda bulunmak, personele ‘şişman’ oldukları için kovulabileceklerini söylemek, siyahi olmayanlara kaba davranmak gibi iddialarla suçlanmıştı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x